Μενού Ροή
Goldman Sachs: Στα 14 ευρώ βάζει την τιμή στόχο για τη ΔΕΗ

Η Goldman Sachs αρχίζει την κάλυψη της μετοχής της ΔΕΗ με τιμή στόχο τα 14 ευρώ και με ουδέτερη σύσταση.

«Παρά τη σειρά θετικών στοιχείων μετασχηματισμού για τον Όμιλο της ΔΕΗ σε μια πράσινη ενεργειακή εταιρεία και παρά την ισχυρή αύξηση των κερδών κατά 60% σωρευτικά μέχρι το 2027 και τη σχετική αποτίμηση σε μονοψήφιο δείκτη P/E, ξεκινάμε την κάλυψη της μετοχής με ουδέτερη αξιολόγηση.

Οι δύο βασικοί λόγοι για την ουδέτερη σύσταση είναι:

1)  Η άνοδος της τιμής στόχου είναι σε γενικές γραμμές ευθυγραμμισμένη με το μέσο όρο ανόδου για τη συνολική μας κάλυψη στις μετοχές του κλάδου,

2) οι εκτιμήσεις μας είναι περίπου 30% κάτω από τις τιμές της εταιρείας για το 2026 για τα καθαρά κέρδη, κυρίως λόγω της χαμηλότερης τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και των παραδοχών μας για βραδύτερη αύξησης των προσθηκών ΑΠΕ.

Η Goldman Sachs αναμένει για τη ΔΕΗ σταθερή εξέλιξη των κερδών έως το 2027,  παρά τις χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό τοποθετεί τη ΔΕΗ ως τον ταχύτερα καθετοποιημένο ενεργειακό όμιλο, που αναπτύσσεται σχεδόν τόσο γρήγορα όσο και οι αμιγώς Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα αναφέρει πως αναμένει μέχρι το 2027 κέρδη ανά μετοχή 1,51 ευρώ.

«Χάρη στον ταχύ μετασχηματισμό του χαρτοφυλακίου, μακριά από τη θερμική παραγωγή, σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, η ΔΕΗ μετατρέπεται ταχύτατα σε Green Energy Major Company και αποτελεί το κλειδί για την έκθεση στον εξηλεκτρισμό στην Ελλάδα», επισημαίνει 

«Τα επόμενα τρία χρόνια, η ΔEΗ σχεδιάζει να επενδύσει 9 δισ. ευρώ, διπλάσια από την κεφαλαιοποίηση της, για να αυξήσει τις προσθήκες ΑΠΕ και να εκσυγχρονίσει και να επεκτείνει το δίκτυο της στην ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό, μαζί με την προγραμματισμένη σταδιακή κατάργηση του λιγνίτη, θα πρέπει να ωθήσει τις ΑΠΕ ως μερίδιο της συνολικής ισχύος στο 70% περίπου μέχρι το 2026. Αυτό θα μετατρέψει τη ΔEΗ σε μια μεγάλη εταιρεία πράσινης ενέργειας, ενδεχομένως υποστηρίζοντας πολλαπλή επέκταση.

Η σταθερή εξέλιξη των κερδών έως το 2027, παρά την ασθενέστερη ενέργεια και τις τιμές, θα βοηθήσουν τη ΔΕΗ. Η Goldman Sachs προσδοκά ότι η αύξηση των κερδών ανά μετοχή θα είναι της τάξεως του κατά 60% αθροιστικά για την περίοδο 2024 και 2027, παρά τις πιο συντηρητικές παραδοχές για τις τιμές ενέργειας και την εξέλιξη του χρονοδιαγράμματος των επενδύσεων.

Αυτό τοποθετεί τη ΔEΗ ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ολοκληρωμένη εταιρεία ανάμεσα στις εταιρείες που καλύπτει, αναπτυσσόμενη σχεδόν το ίδιο γρήγορα με τα αμιγώς ανανεώσιμα ονόματα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας