Μενού Ροή
Μπαράζ απολύσεων από κολοσσό παραγωγής φυσικού αερίου

Η Chesapeake Energy (CHK.O), ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, άρχισε αυτή την εβδομάδα να απολύει υπαλλήλους μετά την ολοκλήρωση της εκποίησης των πετρελαϊκών της περιουσιακών στοιχείων , σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι απολύσεις αυτής της εβδομάδας ακολουθούν την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της στην περιοχή Eagle Ford, και δεν σχετίζονται με την επικείμενη συγχώνευση της εταιρείας με την Southwestern Energy (SWN.N), δήλωσε η Chesapeake στο Reuters.

Η εταιρεία δεν καθόρισε το μέγεθος ή την έκταση των απολύσεων. Η Chesapeake το 2022 είχε ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από το πεδίο σχιστολιθικού πετρελαίου Eagle Ford στο νότιο Τέξας, καθιστώντας την έναν καθαρό παραγωγό φυσικού αερίου.

Στις αρχές του 2023, πούλησε μερικά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στην INEOS Energy για 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, και αργότερα ολοκλήρωσε την εκποίηση πουλώντας τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία στην SilverBow Resources για 700 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία, που εδρεύει στην Οκλαχόμα Σίτι, Οκλαχόμα, βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας συγχώνευσης αξίας 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Southwestern Energy. Αυτή η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αργότερα από το αρχικά αναμενόμενο μετά από αίτημα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ για πρόσθετες πληροφορίες.

Οι παραγωγοί φυσικού αερίου έχουν πληγεί φέτος από τις χαμηλές τιμές, οι οποίες έπεσαν περίπου 20% στο πρώτο τρίμηνο λόγω των υψηλών αποθεμάτων και της χαμηλότερης από την αναμενόμενη ζήτησης. Η Chesapeake δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις εκτιμήσεις της Wall Street για τα κέρδη και πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Chesapeake, έχουν περιορίσει την παραγωγή ως απάντηση.

Ως μέρος αυτής της συμφωνίας, η εταιρεία θα αντικαταστήσει τον τρέχοντα Γενικό Σύμβουλο Benjamin Russ με τον Γενικό Σύμβουλο της Southwestern, Chris Lacy, σύμφωνα με κανονιστική κατάθεση στις 7 Μαΐου.
 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας