Μενού Ροή
peristeris
Περιστέρης: Εθνικός πρωταθλητής η Τέρνα Ενεργειακή - "Συμφωνία με εταιρεία που θα προσφέρει στην Ελλάδα και όχι με κερδοσκοπικό fund"

Στη σημαντική συνεισφορά της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στην εθνική οικονομία αλλά και στην ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων και στην ενίσχυση του κλάδου των ΑΠΕ αναφέρθηκε κατά την εισηγητική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Γιώργος Περιστέρης μιλώντας κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας.

Η συμφωνία

Αναφερόμενος στην συμφωνία εξαγοράς του 67% των μετοχών της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σε πρώτη φάση από την Masdar σημείωσε πως πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία αλλά και την εθνική οικονομία.

«Η συμφωνία “ταλαιπώρησε” πολύ καιρό τώρα τα ΜΜΕ και τους αναγνώστες» ανέφερε ο κ. Περιστέρης τονίζοντας πως αποτελεί στρατηγική επιλογή της Διοίκησης η συμφωνία εξαγοράς να αφορά μία εταιρεία που θα συνεχίσει να προσφέρει στην ελληνική οικονομία και όχι με κάποιο, όπως είπε, «κερδοσκοπικό fund που δε θα συμφέρει τελικά την εθνική οικονομία, την εταιρεία και τους εργαζόμενους».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως ήταν «κόκκινη γραμμή» η διασφάλιση των εργαζομένων καθώς και όλων των μετόχων και η παροχή της επιλογής στους μετόχους να ρευστοποιήσουν, εφόσον το επιθυμούν, τις μετοχές τους σε μία συμφέρουσα τιμή.

Ο κ. Περιστέρης εξέφρασε αισιοδοξία πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί σύντομα οι σχετικές ελεγκτικές διαδικασίες για τη συμφωνία.

Όπως είπε, «καταλήξαμε σε συμφωνία με τη Masdar, μία πολύ μεγάλη διεθνή εταιρεία αφοσιωμένη στην καθαρή ενέργεια, που θέλει να οδηγήσει την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ακόμα υψηλότερα, υλοποιώντας το επενδυτικό πλάνο για 6 GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το 2030. Προχωρούμε σε μία συναλλαγή που εξ αρχής προϋποθέτει ότι μετά τις σχετικές εγκρίσεις θα ακολουθήσει Δημόσια Πρόταση, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα όλων και όχι μόνο κάποιων από τους μετόχους της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ».

«Με ικανοποίηση για τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση μπορώ να πω πως η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ επιστρέφει αξία στην οικονομία και στη χώρα» ανέφερε συμπληρώνοντας πως από την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έως και σήμερα έχει επιστρέψει στους μετόχους της πάνω από 300 εκατ. ευρώ από μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου

Τέλος, σημείωσε πως η συμφωνία αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ενεργειακή συναλλαγή που έγινε ποτέ στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μία από τις μεγαλύτερες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ΕΕ.

Εθνικός πρωταθλητής

«Φθάσαμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, υλοποιώντας απαιτητικά και καινοτόμα έργα, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

Υλοποιήσαμε μαζί επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που:

  • Θωρακίζουν την ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας
  • Προσφέρουν φθηνότερη ενέργεια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
  • Δημιουργούν υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία
  • Προσφέρουν σύγχρονες και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης
  • Συνεισφέρουν σημαντικά στην εθνική οικονομία
  • Τονώνουν ευρύτερα την ανάπτυξη, με τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που έχει η δραστηριότητά μας σε μία σειρά από άλλους κλάδους
  • Στηρίζουν ενεργά, όχι μόνο μέσω των διόλου αμελητέων ανταποδοτικών οφελών που ορίζει η νομοθεσία, αλλά και άμεσα και έμπρακτα δεκάδες τοπικές κοινωνίες ανά την επικράτεια, προσφέροντας μόνο το 2023, 3,5 εκατ. ευρώ

Αυτό κυρίες και κύριοι μέτοχοι είναι κατά τη γνώμη μας το πρότυπο ενός εθνικού πρωταθλητή: μία εταιρεία που επενδύει εδώ, παράγει εδώ και επιστρέφει πολλαπλάσια την αξία που αποκομίζει από τη δραστηριότητά της στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία» υπογράμμισε.

Κάνοντας έναν απολογισμό στην προσφορά της εταιρείας από την ίδρυσή της πριν από τρεις δεκαετίες έως και σήμερα, τόνισε πως όραμα της εταιρείας από τα πρώτα της βήματα ήταν να αναδειχθεί ηγέτης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο σε ΑΠΕ και αποθήκευση. «Τότε φάνταζε απίστευτο και ο κλάδος αντιμετωπίζονταν με αδιαφορία και καχυποψία. Δεν πίστευε κανείς αυτή την εξέλιξη» υπογράμμισε και έκανε αναφορά σε μία σειρά από σημαντικά έργα που έχει υλοποιήσει η εταιρεία έως και σήμερα αλλά και στα επόμενα βήματα που σχεδιάζει όπως η είσοδος στην σχεδιαζόμενη αγορά των υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη χωρα.

‘Όπως είπε: «Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην καθαρή ενέργεια σε εθνικό επίπεδο κι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές ΑΠΕ στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο τα 2.500 MW έργων σε λειτουργία, υπό κατασκευή και έτοιμα προς κατασκευή, που ξεχωρίζουν την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Η εταιρεία, που εσείς κυρίες και κύριοι μέτοχοι στηρίξατε, λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο, τον Καφηρέα με ισχύ 327 MW, και κατασκευάζει το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ενέργειας με τη μέθοδο της αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία.

Είναι η εταιρεία που το προσεχές φθινόπωρο θα κάνει πραγματικότητα τον σχεδιασμό του ΚΑΠΕ για το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί από ΑΠΕ στην Ελλάδα, τον ακριτικό Άη Στράτη.

Επίσης, θυμίζω ότι είναι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ που υλοποίησε το μοναδικό και πρωτοποριακό έργο του Άη Γιώργη, μετατρέποντας μία βραχονησίδα σε αιολικό πάρκο ικανό να τροφοδοτήσει με ενέργεια 40.000 ελληνικά νοικοκυριά.

Και είναι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ που εξασφάλισε τη μία εκ των δυο πρώτων αδειών έρευνας για Πιλοτικά Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα στην Ελλάδα, κάνοντας το πρώτο βήμα για τα offshore Α/Π στη χώρα μας».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας