Μενού Ροή
exxon chevron
Εντός του 2024 η απόφαση για το deal Chevron και Hess - Ο σκόπελος της ExxonMobil

Οι κολοσσοί παραγωγής πετρελαίου Chevron και Hess αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ θα εξετάσει τη προτεινόμενη συγχώνευσή τους το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εταιρείες. 

Το Bloomberg News ανέφερε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η FTC σχεδίαζε να καθυστερήσει την απόφασή της για το αν θα εμποδίσει την εξαγορά των 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Hess από την Chevron μέχρι να επιλυθεί μια διαιτητική υπόθεση με την Exxon Mobil , ή τουλάχιστον μέχρι το τέταρτο τρίμηνο, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές. Η Chevron και η Hess έχουν προηγουμένως δηλώσει ότι μια αναθεώρηση της FTC το τρίτο τρίμηνο θα τους επέτρεπε να επιλύσουν τη διαιτητική διαφορά μέχρι το τέλος του έτους.

"Η διαιτησία προχωρά και αναμένουμε να έχουμε απόφαση μέχρι το τέλος του 2024", δήλωσε η Hess στις 19 Ιουνίου. Η Exxon έχει δείξει ότι η διαδικασία της διαιτησίας θα παραταθεί μέχρι το 2025. Η συμφωνία, η οποία αρχικά σχεδιαζόταν να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, είχε ήδη καθυστερήσει μετά την αίτηση διαιτησίας της Exxon τον Μάρτιο, ισχυριζόμενη το δικαίωμα της πρώτης άρνησης επί των πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων της Hess στη Γουιάνα. Μια τριμελής επιτροπή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την εξέταση της αξίωσης της Exxon για δικαιώματα προτίμησης να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Hess στη Γουιάνα. Αναμένεται να καθορίσει ένα πρόγραμμα για τις διαδικασίες τις επόμενες εβδομάδες.

Η Hess κατέχει το 30% του τεράστιου μπλοκ Stabroek στη Γουιάνα που λειτουργεί η Exxon, η οποία κατέχει το 45%. Η κινεζική CNOOC Ltd 0883.HK κατέχει το υπόλοιπο 25%. Οι εταιρείες αναμένουν να διπλασιάσουν την παραγωγή σε 1,3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και αερίου ανά ημέρα μέχρι το 2027.
 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας