Μενού Ροή
metlen mytilineos
Morgan Stanley για Metlen: Πολύ μέτρια η επίπτωση στα EBITDA από την έκτακτη εισφορά

Ισχυρές προοπτικές για τη μετοχή της Metlen, επεσήμανε σε ανάλυσή της η Morgan Stanley με αφορμή την έκτακτη φορολόγηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, και θέτει την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 46 ευρώ με σύσταση overweight.

Μελετώντας το μέτρο του ΥΠΕΝ για το έκτακτο τέλος στους παραγωγούς, η Morgan Stanley εκτιμάει, ότι θα υπάρξει μια πολύ μέτρια επίπτωση της τάξης των 5-10 εκατ. στα EBITDA της Metlen στο γ’ τρίμηνο του 24, ανάλογα με την ηλεκτροπαραγωγή/θερμικές μονάδες που περιλαμβάνονται και με τη διάρκεια του μέτρου.«Αναγνωρίζουμε ότι η πολιτική αβεβαιότητα και τα εφάπαξ μέτρα δεν βοηθούν τις εκτεθειμένες μετοχές. Ωστόσο, σημειώνουμε ότι ο Ιούλιος δεν θα επηρεαστεί πλέον από την εισφορά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες προσδοκίες», σημειώνει η Mοrgan Stanley.

«Δεδομένων των ισχυρών περιθωρίων στην παραγωγή ενέργειας μέχρι στιγμής το 3ο τρίμηνο του 2024, αναμένουμε ότι η εισφορά θα αντισταθμιστεί από την υψηλότερη κερδοφορία. Ο προσωρινός χαρακτήρας των νέων μέτρων και οι ισχυρές προοπτικές για το δεύτερο τρίμηνο μας οδηγούν να παραμείνουμε θετικοί και αγοραστές στις πιέσεις της μετοχής, επισημαίνει».

Το μέτρο θα μπορούσε να επεκταθεί έως και 3 μήνες (δηλαδή Αύγουστο-Οκτώβριο) ανάλογα με την εξέλιξη των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας