Μενού Ροή
Εκτός MSCI Standard Greece η Motor Oil

Έξοδο από τον ελληνικό Standard δείκτη επιφύλαξε ο οίκος MSCI, καθώς αφαίρεσε την Motor Oil, χωρίς να την αντικαθιστά με άλλον τίτλο. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της 2ας Σεπτεμβρίου και οι επενδυτές θα αρχίσουν να λαμβάνουν τις θέσεις τους από τις 30 Αυγούστου

Την ίδια ώρα, εντάσσει στον small cap της Ελλάδας τη μετοχή χωρίς να αφαιρεί κάποιον άλλον τίτλο. Η μετοχή που χθες έκλεισε στα 21,8 ευρώ βρίσκεται σταθερά λίγο κάτω από τα 22 ευρώ από τις αρχές Αυγούστου. 

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Motor Oil είχε εισαχθεί στον δείκτη MSCI Standard GREECE τον Φεβρουάριο του 2023, με τις εκτιμήσεις για τις εισροές τότε να κάνουν λόγο για περίπου 75 εκατ. ευρώ.

Η Motor Oil είχε γίνει μάλιστα η 10η μετοχή του δείκτη MSCI Standard GREECE, μαζί με τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Jumbo, ΔΕΗ, και Τέρνα Ενεργειακή, η οποία λίγους μήνες μετά αντικαταστάθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς.

Βασικός μέτοχος της είναι κατά 40% η Petroventure Holdings Limited συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη ενώ το υπόλοιπο ποσοστό 59,03% είναι σε ελεύθερη διασπορά.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας