Μενού Ροή
Η επιβίωση των χειμώνα του 2023 θα είναι μια δοκιμασία, λέει ο Βούτσιτς

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα κλιμακωθεί περαιτέρω και τα ενεργειακά προβλήματα που στοιχειώνουν την Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο θα είναι απλώς η προκαταρκτική «ταξινόμηση» πριν από τον χειμώνα του επόμενου έτους, ο οποίος θα αποτελέσει βασική δοκιμασία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς έδωσε τις δυσοίωνες προοπτικές του, τις οποίες μετέδωσε ο σερβικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Danas, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και τον καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νέχαρμερ στη Βουδαπέστη τη Δευτέρα.

«Αναμένω ότι ο όγκος της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα αυξηθεί και η πίεση στην ενέργεια και την οικονομία θα αυξηθεί επίσης», δήλωσε ο Βούτσιτς.

«Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε για την περίοδο που έχουμε μπροστά μας, η οποία θα διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες».

Αυτός ο χειμώνας, σύμφωνα με τον Βούτσιτς, «θα είναι μόνο μια ταξινόμηση, οι μικροί και οι αδύναμοι θα καταρρεύσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου και οι ισχυρότεροι θα συνεχίσουν μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Αλλά το κλειδί θα είναι στην πραγματικότητα η επιβίωση αυτού του επόμενου χειμώνα», είπε.

Ο πιο σημαντικός αγώνας, πρόσθεσε, «θα είναι να κρατήσουμε τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου σε χαμηλά επίπεδα, όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και για τις εταιρείες, ώστε να μην χάσουν τη θέση τους στην αγορά».

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας