Μενού Ροή
Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων αγγελίας κινδύνου στον Δήμο Πεντέλης

Σε μια καινοτόμο οδική παρέμβαση προχωρά ο Δήμος Πεντέλης, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας, τόσο των πεζών όσο και των οχημάτων. Σε όλες τις διαβάσεις πεζών, σε σημεία με τη σήμανση STOP και σε σχολεία, τοποθετούνται φωτοβολταϊκά συστήματα αγγελίας κινδύνου. Το κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 105.000 ευρώ και καλύπτεται από ίδιους πόρους του δήμου.

Τα συγκεκριμένα συστήματα έχουν τη δυνατότητα να προειδοποιούν έγκαιρα τους οδηγούς για την αυξημένη επικινδυνότητα, ώστε να μειώνουν την ταχύτητα του οχήματός τους και να δίνουν προτεραιότητα, είτε στη διέλευση των πεζών, είτε στον έλεγχο κίνησης οχημάτων στις διασταυρώσεις. Διαθέτουν παλλόμενα led φώτα πάνω στο σήμα ή παλλόμενα φώτα και παλλόμενα «μάτια» στο οδόστρωμα. Η τροφοδοσία παρέχεται από μπαταρία βαθιάς εκφόρτισης, που φορτίζεται από φωτοβολταϊκό πλαίσιο.

Αυτό το διάστημα τοποθετούνται συνολικά 168 φωτοβολταϊκά συστήματα σηματοδότησης, για τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις επικινδυνότητας και πιο συγκεκριμένα:

- 73 φωτοβολταϊκά συστήματα σηματοδότησης επικίνδυνης διάβασης πεζών.

- 24 φωτοβολταϊκά συστήματα σηματοδότησης επικίνδυνης διάβασης πεζών με ειδικό σήμα για σχολείο.

- 44 φωτοβολταϊκά συστήματα αναγγελίας κινδύνου σε περιοχή σχολείου.

- 27 φωτοβολταϊκά συστήματα αναγγελίας κινδύνου σε πινακίδες STOP.

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας, δίνοντας έμφαση στην ασφαλή κινητικότητα των πεζών στην πόλη. Έτσι παραδίδουμε στους πολίτες ένα ακόμη σημαντικό έργο που συμβάλλει στον σκοπό αυτό», τόνισε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και συνέχισε: «Η ασφάλεια και η προστασία μετακίνησης των πολιτών κάθε ηλικίας αποτελεί βασική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τον δήμο μας. Θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας πιο φιλική στους συμπολίτες μας και έργα σαν αυτό βοηθούν να το πετύχουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας