Μενού Ροή
EΟ ΚΚΕ: Η Κομισιόν συναινεί στην αδειοδότηση της πλωτής μονάδας LNG στο Βόλο και τη μετατροπή της περιοχής σε κόμβο ανταγωνιστικών συμφερόντων

Η επίτροπος Ενέργειας K. Simson στην απάντησή της στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου σχετικά με την αδειοδότηση έργου LNG στο Βόλο «στηρίζει επί της ουσίας τη δημιουργία πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης ΥΦΑ στο Βόλο. Συνηγορεί μάλιστα στο ότι μπορεί να ενταχθεί στον ευρωενωσιακό σχεδιασμό RepowerEU ο οποίος με την πριμοδότηση νέων υποδομών ενέργειας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, οξύνει τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στο όνομα της απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο» αναφέρει η ΕΟ του ΚΚΕ.

«Η υλοποίηση αυτής της επιζήμιας για το λαό στρατηγικής με βάση και το λεγόμενο "πράσινο New Deal", από την κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, μετατρέπει το λιμάνι του Βόλου σε κόμβο αντιτιθέμενων συμφερόντων, που εμπλέκουν την περιοχή και το λαό της σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Αυτή η πολιτική ευθύνεται για την εκτόξευση των τιμών ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου για την εργατική - λαϊκή οικογένεια που επιδείνωσε περεταίρω ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία. Αποτελούν δε εμπαιγμό οι ισχυρισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ασφάλεια εφοδιασμού και μείωση του κόστους, όταν αυτοί οι σχεδιασμοί έχουν ως βασικό άξονα την «εξοικονόμηση ενέργειας», δηλαδή κι άλλες περικοπές στις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών για θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα και νέες πολύμορφες ενισχύσεις στα μονοπώλια» επισημαίνει η ΕΟ του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Στην απάντηση της προσπερνά επίσης την προστασία της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος προς χάριν της κερδοφορίας των ομίλων, ενώ είναι επιστημονικά αποδεδειγμένες οι σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον με την έκλυση του μεθανίου, τη μόλυνση των θαλάσσιων υδάτων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την υπαρκτή πιθανότητα, ενός βιομηχανικού ατυχήματος δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή, που είναι ήδη επιβαρυμένη κι από την απαράδεκτη καύση σκουπιδιών για παραγωγή ηλεκτρενέργειας από την ΑΓΕΤ».

«Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην ΕΕ και τα κόμματά της, να εναντιωθούν στον επικίνδυνο αντιλαϊκό σχεδιασμό τους να κατασκευαστεί πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης ΥΦΑ στο Βόλο και να οργανώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας άμεση αξιοποίηση των εγχώριων ενεργειακών πηγών κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις προς τη Ρωσία που πληρώνει ο λαός και κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και κάθε παλιού και νέου χαρατσιού σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος» τονίζει καταλήγοντας η ΕΟ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας