Μενού Ροή
Πούτιν και Βούτσιτς συζήτησαν για νέα σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου στη Σερβία

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος κέρδισε στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, συζήτησε σήμερα Τετάρτη με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με μια νέα σύμβαση για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Σερβία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της σερβικής προεδρίας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

"Ο Πρόεδρος Βούτσιτς ενημέρωσε τον Πρόεδρο Πούτιν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Σερβία στην εισαγωγή αργού και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ηγεσία της Gazprom και της Σερβίας, καθώς και οι εταίροι της ΕΕ, θα βρουν διέξοδο στην κατάσταση", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ανακοίνωση.

"Ταυτόχρονα, οι Πρόεδροι Βούτσιτς και Πούτιν δήλωσαν ότι η μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου που είχε συνάψει η Σερβία λήγει στις 31 Μαΐου του τρέχοντος έτους και ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι συνομιλίες σχετικά με την τιμή, τον όγκο και τους άλλους όρους προμήθειας φυσικού αερίου στη Σερβία", προσθέτει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Σερβία εισάγει τώρα 6 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ημερησίως από τη Ρωσία έναντι 270 δολαρίων ανά χίλια κυβικά μέτρα.

Εν τω μεταξύ, ο Πούτιν ενημέρωσε τον Βούτσιτς για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

"Κατόπιν αιτήματος του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον ενημέρωσε για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι προσωπικές επαφέ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας