Σύμφωνα με τον ίδιο, σημασία έχει η τιμή ηλεκτρισμού που πληρώνει ο τελικός καταναλωτής και όχι οι συγκρίσεις ανάμεσα στις τιμές χονδρικής από χώρα σε χώρα. Στις βόρειες χώρες το χρηματιστήριο ενέργειας έχει περιορισμένη συμμετοχή στη διαμόρφωσή της τελικής τιμής, όμως οι νότιες χώρες είναι πιο ευάλωτες γιατί μετακυλίεται η τιμή του χρηματιστηρίου και εξαρτάται 100% από την τιμή αερίου. Για αυτό και στη χώρα μας εφαρμόζεται το σύστημα με το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και η τιμή του καταναλωτή είναι σημαντικά χαμηλότερη.
Ο κ. Κάπρος εκτιμά ότι η δημοσιονομική επίπτωση είναι μικρή γιατί το μεγαλύτερο ποσό των επιδοτήσεων προέρχεται από τα υπερκέρδη που συλλέγονται στην τιμή. Το Σεπτέμβριο που οι τιμές θα είναι πολύ υψηλές θα υπάρξει επιβάρυνση, όμως τον Ιούλιο και Αύγουστο ήταν μηδενική για τον προϋπολογισμό. Αυτό συμβαίνει διότι όταν αυξάνεται η τιμή αερίου αυξάνονται και τα έσοδα του ΤΕΜ, άρα υπάρχει κάποια ισορροπία.
Μιλώντας για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Κάπρος δήλωσε ότι οι προτάσεις από τις Βρυξέλλες για την αγορά ενέργειας δεν έχουν έρθει ακόμα και θα υπάρξει σχετική συζήτηση την επόμενη εβδομάδα. "Η Κομισιόν προχωρά αργά, πολλές χώρες του βορρά έχουν μηχανισμό που χάρη στον ανταγωνισμό εξασφαλίζουν ότι η επίπτωση είναι περιορισμένη, άρα δεν επιθυμούν να αλλάξουν πολλά πράγματα", σχολίασε.
Σχετικά με την επάρκεια, τόνισε ότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο διακοπής από τη Ρωσία. "Όλοι θα μπουν στη σειρά να πάρουν LNG και υπάρχει στενότητα, αυτός είναι ο κίνδυνος για την επάρκεια. Πράγματι, η αύξηση της Ρεβυθούσας έχει βοηθήσει πάρα πολύ.Όμως αν ζητούν όλοι μαζί συγχρόνως δεν ξέρουμε αν θα επαρκεί το LNG".