Μενού Ροή
MITSOTAKIS
Κ. Μητσοτάκης για καύσιμα: «Μας απασχολεί ότι όταν πέφτουν οι διεθνείς τιμές, αργεί λίγο να προσαρμοστεί η αγορά» – Γιατί δεν μειώνονται ΦΠΑ και ΕΦΚ

Μήνυμα στην αλυσίδα διύλισης – εμπορίας καυσίμων να προσαρμόζονται πιο γρήγορα στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου όταν αυτές κινούνται καθοδικά έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ, ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, παρ’ όλο που αναγνώρισε ότι είναι «σχετικά υψηλοί», όπως είπε.

«Ναι, η Ελλάδα έχει σχετικά υψηλούς φόρους στα καύσιμα και ως προς το ΦΠΑ και ως προς τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, γιατί ακριβώς είναι σημαντικά έσοδα για τον προϋπολογισμό, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να απωλέσουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ.

Παράλληλα, προέτρεψε την αλυσίδα των πετρελαιοειδών στο σύνολό της «να εξηγεί με μεγαλύτερη διαφάνεια πως οι διακυμάνσεις στις διεθνείς τιμές επηρεάζουν τελικά την τιμή στη βενζίνη και στο ντίζελ, την οποία βλέπει ο πολίτης στο βενζινάδικο.

Και εμείς μερικές φορές παρατηρούμε ότι όταν πέφτουν οι διεθνείς τιμές, αργεί λίγο να προσαρμοστεί η αγορά. Να το έχουν υπ’ όψιν όλοι ότι αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί και θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας ώστε να εξασφαλίσουμε ότι στην αλυσίδα διύλισης και διακίνησης καυσίμων, θα έλεγα, δεν υπάρχουν πρακτικές οι οποίες τελικά είναι εις βάρος του καταναλωτή», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας