Μενού Ροή
BP: Τα αδύναμα περιθώρια διύλισης θα μειώσουν τα κέρδη του τρίτου τριμήνου καθώς η ζήτηση καυσίμων σταματά
Τα ασθενή περιθώρια διύλισης λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης για καύσιμα και τα χαμηλότερα αποτελέσματα των εμπορικών συναλλαγών πετρελαίου θα επηρεάσουν αρνητικά την BP με κέρδη τρίτου τριμήνου έως και 600 εκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε την Παρασκευή η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία.
 
Τα διυλιστήρια πετρελαίου αντιμετωπίζουν πτώση της κερδοφορίας σε χαμηλά ετών, μια απότομη ανατροπή για έναν κλάδο που είχε αυξημένες αποδόσεις μετά την πανδημία και υπογραμμίζοντας την έκταση της τρέχουσας επιβράδυνσης της ζήτησης.
 
Η πρόβλεψη της εταιρείας για τα καθαρά έσοδα είναι 2,756 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
Η αντίπαλος Shell προειδοποίησε τη Δευτέρα για πτώση στα περιθώρια κέρδους διύλισης και αδύναμη διαπραγμάτευση προϊόντων πετρελαίου το τρίτο τρίμηνο, ενώ η αμερικανική πετρελαϊκή Exxon Mobil δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου επρόκειτο να πλήξει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου.
 
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά 17% το τρίτο τρίμηνο, τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση του τελευταίου έτους, λόγω των ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.
 
 
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας