Μενού Ροή
Η Hellenic Cables προμηθεύει inter-array καλώδια για το έργο New Jersey Offshore Wind

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με την Leading Light Wind, ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά πάρκα των ΗΠΑ, που βρίσκεται πάνω από 40 μίλια ανοιχτά των ακτών της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ.

Η Hellenic Cables θα προμηθεύσει 65 χλμ. inter-array καλωδίων, τάσης 132kV (καλώδια διασύνδεσης ανεμογεννητριών), που αποτελούν μέρος των συνολικών καλωδιακών αναγκών του έργου. Το Leading Light Wind αναπτύσσεται από την Invenergy, κύριο φορέα ανάπτυξης του έργου, σε συνεργασία με την energyRe.

Το Leading Light Wind, τo μοναδικό αιολικό έργο που αναπτύσσεται από αμερικανικές εταιρείες, ανήκει στον όρμο της Νέας Υόρκης και Νιου Τζέρσεϋ και θα παράγει 2.400MW καθαρής και αξιόπιστης ενέργειας, αρκετή για να τροφοδοτήσει έως και 1 εκατομμύριο σπίτια ετησίως, ενώ θα αντισταθμίζει 4 εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2 κάθε χρόνο όταν τεθεί σε λειτουργία.

Η παράδοση των καλωδίων έχει προγραμματιστεί για το 2030, με την παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων να ξεκινά αμέσως στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Hellenic Cables στην Κόρινθο. Αυτή η συνεργασία ενισχύει τη θέση της εταιρείας ως πρωτοπόρου στην παροχή καινοτόμων και υψηλής απόδοσης λύσεων που ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή να συνεργαζόμαστε σε αυτό το εμβληματικό έργο Leading Light Wind, που ενισχύει την εφοδιαστική αλυσίδα στην υπεράκτια αιολική ενέργεια των ΗΠΑ. Η συνεισφορά μας στο Leading Light Wind υπογραμμίζει τη δέσμευση της Hellenic Cables να προσφέρει πρωτοποριακές λύσεις που στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση και προάγουν τη βιωσιμότητα σε παγκόσμια κλίμακα».

Ο Wes Jacobs, Διευθυντής του έργου Leading Light Wind, ανέφερε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Hellenic Cables για να αξιοποιήσουμε αυτή την προηγμένη τεχνολογία καλωδίων. Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για το Leading Light Wind και θα φέρει καινοτομία και αποτελεσματικότητα στον σχεδιασμό του έργου μας».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας