Μενού Ροή
Η Thales αναλαμβάνει το μεγάλο έργο της αναβάθμισης Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας

Μεθαύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου θα υποβληθεί η προσφορά από τη Thales Hellas για το μεγάλο έργο του εκσυγχρονισμού του Συστήματος Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προϋπολογισμού 76,9 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα μεγάλο και πολύ κρίσιμο έργο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αναβάθμιση του συστήματος επεξεργασίας σχεδίων πτήσεως και δεδομένων Επιτήρησης PALLAS 3G στη νέα έκδοση PALLAS 4G και την αναβάθμιση δέκα συστημάτων επιτήρησης (RADARs).

Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει εγκρίνει την έναρξη της διαδικασίας απευθείας διαπραγμάτευσης με το μεγάλο γαλλικό όμιλο που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής  Thales Hellas εδώ και 45 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε τη διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης για τον «Εκσυγχρονισμό του Συστήματος Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας».

Το έργο θα ανατεθεί στην Thales Las France Sas έναντι 76,9 εκατ. ευρώ, ενώ το τεχνικό αντικείμενο  περιλαμβάνει τα εξής:

-την αναβάθμιση του συστήματος επεξεργασίας σχεδίων πτήσεως και δεδομένων Επιτήρησης PALLAS 3G στη νέα έκδοση PALLAS 4G.

-την παραμετροποίησης του υφιστάμενου PALLAS 3G για επεξεργασία και απεικόνιση δεδομένων MLT/WAM&ADS-B.

-την παραμετροποίηση και υλοποίηση διασύνδεσης του νέου συστήματος PALLAS 4G και του υφιστάμενου PALLAS 3G με τη νέα Προσέγγιση της Τερματικής περιοχής Αθηνών και τον Πύργο Ελέγχου στο ΔΑΑ.

 

-την αναβάθμισης δέκα συστημάτων επιτήρησης (RADARs) ήτοι:

Α. των δύο PSRS-band & 1PSRL-band σε νέα solidstate τεχνολογία με αντίστοιχο λογισμικό (S/W).

Β. των εφτά MSSRs σε τεχνολογία Enhanced Surveillance (EHS) Mode-S.

Γ. της παραμετροποίησης – ενσωμάτωσης των δεδομένων των δέκα αυτών RADARs στα συστήματα PALLAS 3G & PALLAS 4G.

 

Η σύμβαση για το οπλικό σύστημα CROTALE NG/GR

Θυμίζουμε πως προ ενός περίπου μήνα, στις 30 Δεκεμβρίου 2022, η Thales Hellas κέρδισε ένα ακόμη έργο στην Ελλάδα, αυτό του συστήματος CROTALE NG/GR, που είναι ένα κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς (SHORAD), γαλλικής κατασκευής, έχοντας ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία της χώρας το 2003.

Πρόκειται για τετραετή σύμβαση, ύψους 18,49 εκατ. ευρώ, (δηλαδή 4,62 εκατ. ευρώ κατ' έτος), συμπεριλαμβανομένων κρατήσεων 6,144% και ΦΠΑ 24%. Τα ανωτέρω ποσά αφορούν τόσο τις πάγιες όσο και τις κατ' απαίτηση υπηρεσίες υποστήριξης.

 

Ποιος είναι ο όμιλος Thales

Η Thales είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός ηγέτης που επενδύει στις ψηφιακές και «deep tech» καινοτομίες – δηλαδή στην διασυνδεσιμότητα, τα big data, την τεχνητή νοημοσύνη, την κυβερνοασφάλεια και την κβαντική τεχνολογία – με στόχο να ανοικοδομήσει ένα μέλλον εμπιστοσύνης, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των κοινωνιών μας.

Η εταιρεία παρέχει λύσεις, υπηρεσίες και προϊόντα που βοηθούν τους πελάτες της – επιχειρήσεις, οργανισμούς και κράτη – στους τομείς της άμυνας, της αεροναυτικής, του διαστήματος, των επίγειων μεταφορών καθώς και της ψηφιακής ταυτότητας και ασφάλειας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 68 χώρες με 81 χιλ. υπαλλήλους, ενώ στη χρήση του 2021 είχε κύκλο εργασιών περί τα 16,2 δισ. ευρώ.

 

Η μακρά παρουσία του ομίλου στην Ελλάδα

Η Thales δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για πάνω από 45 χρόνια και είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία του κλάδου της που έχει θυγατρική στην Ελλάδα, την Thales Hellas, η οποία απασχολεί 40 άτομα. Ο όμιλος υποστηρίζει ένα οικοσύστημα τοπικών βιομηχανικών εταίρων σε αναπτυξιακά έργα για την Ελλάδα και είναι ενεργό μέλος βιομηχανικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), της ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) και της ΕΒΙΔΙΤΕ (Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Αρμοδιότητας).

Η Thales είναι επίσης Διαπιστευμένος Προμηθευτής Αμυντικών Συστημάτων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προμηθεύοντας μια σειρά από καίρια συστήματα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας, η Thales έχει προμηθεύσει μεγάλο μέρος των συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της χώρας καθώς και στον σιδηροδρομικό τομέα συστήματα σηματοδότησης για το κύριο δίκτυο Κιάτου Ροδοδάφνης καθώς και συστήματα επιτήρησης και  επικοινωνίας για το μετρό της Αθήνας.

Ο όμιλος διατήρησε την παρουσία του στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και έκτοτε έχει επιτύχει την επέκταση των δραστηριοτήτων του στη χώρα. Η Thales δημιούργησε το 2021 στη χώρα το CyberLab και το 2022 το Κέντρο Υπηρεσιών Άμυνας, με στόχο, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του δυναμικού και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον, η Thales σχεδιάζει να ενισχύσει τις δυνατότητες της στην Ελλάδα εντός του 2023, με σκοπό να αναπτύξει το οικοσύστημα των Ελλήνων προμηθευτών της.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας