Μενού Ροή
Με την έγκριση και της ΡΑΕ η μετοχική είσοδος της Mytilineos στην ΕΦΑ

Στην έγκριση του αιτήματος για τη χορήγηση Άδειας Προμήθειας Φυσικού Αερίου «ΕΦΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» λόγω της επικείμενης μεταβολής της μετοχικής σύνθεσης της Εταιρείας, προχώρησε η ΡΑΕ.

Ως γνωστόν η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2003 και το 2017 έγινε ο πρώτος αδειοδοτημένος πάροχος φυσικού αερίου σε εκτός δικτύου μεγάλους καταναλωτές από το περασμένο καλοκαίρι πέρασε στα χέρια της Μυτιληναίος.

Οι παλαιοί μέτοχοι «Μάρτου Άννα 42%», «Ρούσσος Ευστάθιος 40%», «Κατσούλης Ματθαίος 8%», «Σκορδάς Απόστολος & Σια ΟΕ 5%», «Μούντελος Σταύρος 3%», «Χρόνης Δημήτριος 2%», είχαν καταφέρει να αναπτύξουν ένα δίκτυο καταστημάτων σε 13 πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Θήβα, Λάρισα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Δεσκάτη,  Σίνδος, Πολύκαστρο, Πολύγυρος και Κομοτηνή). Μάλιστα από τον Δεκέμβριο του 2020 ξεκίνησε την δραστηριοποιησή της σε πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνολικά η εταιρεία στην Αττική έχει έχει μερίδιο αγοράς 0,47%, στη Θεσσαλονίκη - Θεσσαλία 2,02%, στα δίκτυα διανομής λοιπής Ελλάδας έχει μερίδιο 5,4%, ενώ στα δίκτυα της HENGAS (Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Πολύγυρος, Πολύκαστρο, Δεσκάτη) η EFA Energy  εκπροσωπεί την πλειοψηφία των πελατών με μερίδιο 86,63% (758 σημεία παράδοσης και 164,07 MWh κατανάλωσης).

Με την εξαγορά της EFA Energy η Mytilineos ενισχύει προηγούμενες κινήσεις που περιλαμβάνουν την εξαγορά της Watt + Volt, της Unison και της Volterra ενισχύοντας ακόμα την συγκέντρωση στον κλάδο.

Πρόκειται ουσιαστικά για το νέο μοντέλο λειτουργίας των εταιρειών προμήθειας που από απλές εταιρείες ηλεκτρισμού μετατρέπονται σε παρόχους υπηρεσιών. Μέσα από το μπαράζ των πρόσφατων εξαγορών που σχετίζονται με το ενεργειακό retail η Mytilineos φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια μοναδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας "να εξελιχθεί στον "long-term energy solutions &amp services partner των πελατών της”.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας