Μενού Ροή
ΗΡΩΝ: Σταθερά τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον Αύγουστο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «ΗΡΩΝ» αναμένεται να κρατήσει σταθερές τις χρεώσεις για τον Αύγουστο στα κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος δηλαδή στο «πράσινο» τιμολόγιο ρεύματος καθώς και στο «κίτρινο».

Όπως αναφέρουν πηγές, η διοίκηση της ΗΡΩΝ προσανατολίζεται σε αυτήν την απόφαση αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της καθετοποιημένης δραστηριότητας του ομίλου της.

Η ΗΡΩΝ καθώς διαθέτει μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 587 MW, οι οποίες πέρα από τη συμβολή τους στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς αυτή τη φορά μπορούν να αξιοποιηθούν για την επιδότηση των τιμολογίων του Αυγούστου προκειμένου οι τιμές των πελατών της προμήθειας να διατηρηθούν στα επίπεδα των 160 ευρώ/MWh.

Η συγκεκριμένη χρέωση αφορά στο πρόγραμμα Basic Home, που ανήκει στην κατηγορία του «πράσινου» τιμολογίου. Το συγκεκριμένο τιμολόγιο αυτό θα λάβει και την κρατική επιδότηση, συνεπώς η χρέωση θα διαμορφωθεί χαμηλότερα. Ο ΗΡΩΝ διαθέτει στην αγορά και το κυμαινόμενο ή «κίτρινο» τιμολόγιο ρεύματος Yellow One Home. Το τιμολόγιο αυτό, που θα λάβει και την επιδότηση, έχει εξασφαλισμένη ανταγωνιστική χρέωση στα 0,0936 ευρώ ανά Κιλοβατώρα από τον Ιούλιο, ενώ θα συνεχίσει να έχει τέτοια τιμή και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Η τελική τιμή περιλαμβάνει και 20% έκπτωση συνέπειας για όσους δηλαδή εξοφλούν έγκαιρα τον λογαριασμό τους. Η ανταγωνιστική χρέωση του Yellow One Home, δεν κρύβει εκπλήξεις καθώς ανακοινώνεται κάθε 1η του μήνα.

Ο ΗΡΩΝ θα ανακοινώσει τις ανταγωνιστικές χρεώσεις του Αυγούστου αύριο Πέμπτη 1η του μήνα, ενώ οι κρατικές επιδοτήσεις θα γίνουν γνωστές την Παρασκευή 2 του μήνα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας