Μενού Ροή
Φυσικό αέριο: Η Γερμανία δεν φοβάται πλέον το ενδεχόμενο έλλειψης

H Γερμανία πρόκειται να αποφύγει τις ελλείψεις φυσικού αερίου το φετινό χειμώνα ακόμα και αν υπάρξει «ψυχρό μέτωπο», σύμφωνα με τη γερμανική ένωση διαχειριστών αποθεμάτων του υδρογονάνθρακα, ΙNES.

Τα γερμανικά αποθέματα θα ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση μέχρι και τον Φεβρουάριο ενώ θα ξεκινήσουν να γεμίζουν και πάλι τον Απρίλιο, όπως τόνισε η INES.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της ένωσης, Σεμπάστιαν Μπλέτσκε «δεν υπάρχουν πια φόβοι όσον αφορά τη δημιουργία ελλείψεων φυσικού αερίου εάν οι Γερμανοί συνεχίσουν να καταναλώνουν φυσικό αέριο συνετά».

Η τεράστια προσπάθεια της Γερμανίας για την αναπλήρωση των αποθεμάτων της θεωρείται, πια, επιτυχημένη, αφού το επίπεδο αποθεμάτων βρίσκεται στο 91%, υποβοηθούμενο από τις σχετικά ήπιες καιρικές συνθήκες και τη μειωμένη ζήτηση.

Σύμφωνα, τέλος, με την έρευνα της INES, ακόμα κι αν η παροχή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μειωθεί φέτος και αν η Ρωσία κλείσει εντελώς τις «κάνουλες» των αγωγών, η Γερμανία θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση φυσικού αερίου το χειμώνα του 2023-2024. 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας