Μενού Ροή
Παρασκήνιο: Η ενεργειακή παρέμβαση της χρονιάς, η αυτοπεποίθηση Δαγούμα και τα παχυλά πορτοφόλια που επενδύουν στις ΑΠΕ

Πλούσια η "σοδειά" του UNABOMBER αυτή την εβδομάδα. Η επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, αναμένεται ακόμα πιο "καυτή". Την ίδια στιγμή συνεχίζεται το επενδυτικό πάρτι στις Ανανεώσιμες Πηγές, από κραταίες εταιρείες, παχυλά εφοπλιστικά πορτοφόλια, αλλά και πρώην "ατυχήσαντες" επιχειρηματίες.

Κουίζ

Ποιος επιχειρηματίας μεγάλης κατασκευαστικής και ενεργειακής εταιρείας,  αναμένεται να πει ..πολλά και ενδιαφέροντα, δημοσίως, για όσα συμβαίνουν στον κλάδο, εντός της εβδομάδας; Επιφυλασσόμαστε για το όνομα..

Ποιοτική αλλαγή

Παρατηρούν πολλοί ότι το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αθανάσιος Δαγούμας, εμφανίζεται πλήρως αλλαγμένος. Επικοινωνιακός, μονίμως χαμογελαστός και γεμάτος αυτοπεποίθηση, μιλάει για κάθε θέμα της αρμοδιοτητάς του..

Κέρδη

Βγάζουν όλοι λεφτά στην ενέργεια αυτή την περίοδο. Ακόμα και συτοί που κουβαλάνε μεγάλα βάρη από το παρελθόν. Η Centracore η γνωστή Jet Oil κατέγραψε κέρδη από τις πωλήσεις πετρελαίου αυξημένα κατά 72,7% και από την αμόλυβδη κατά 58,1%. Η εν λόγω εταιρεία αποτελεί το πιο καλό παράδειγμα εσωτερικής μετανάστευσης, καθώς πριν από έναν χρόνο έκλεισε τα γραφεία στην Κηφισιά και μετεγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Νέα Intrakat

Τον περασμένο Σεπτέμβριο εξαγοράστηκε από την Intra-K Energy την θυγατρική ΑΠΕ του ομίλου της Intrakat, η εταιρεία DNC Energy και φέτος πήρε και την πρώτη νέα άδεια ανάπτυξης φωτοβολταικού ισχύος 250 MW στην Στερεά Ελλάδα. Πρόεδρος της DNC  ανέλαβε πριν τον Οκτώρβιο ο Αλέξανδρος Εξάρχου και διευθύνων σύμβουλος ο Λουκάς Λαζαράκης.

Αμερικανοί στην Προοδευτική

Θυμάστε την πάλαι ποτέ πανίσχυρη Προοδευτική της οικογένειας Κούτλα; Κυκλοφορεί έντονα ότι μπαίνει με 20%, αλλά όχι άμεσα η αμερικανική LDA Capital. Μάλιστα προαναγγέλονται επενδύσεις και από αυτούς σε φωτοβολταικά πάρκα

Επέλαση εφοπλιστών στις ΑΠΕ

Αν μαθαίνω σωστά, ένας ακόμα εφοπλιστής, μπήκε στον χώρο της ενέργειας. Ο Ηλίας Σάρρας γιός του εφοπλιστή Γιάννη Σάρρα και της Ευγενίας Δασκαλοπούλου, προχωρά το mega φωτοβολταικό project στην περιοχή των Σερρών, μέσω της εταιρείας Magna Energia. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταικά πάρκα στην χώρα ισχύος 311,434 MW που αναπτύσσεται στο όρος Μενοίκιο.

Περιμένοντας τον Έλον..

Σε ποια μεγάλη – πολύ μεγάλη – φαρμακευτική εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα, όλοι οι υπάλληλοι έκαναν την ίδια μέρα 4 ώρες υπερωρία. Η εντολή από την διοίκηση έλεγε ότι όλοι θα έπρεπε να είναι στην θέση τους καθώς επισκέπτονταν την εταιρεία συνεργάτες από το εξωτερικό επιπέδου Έλον Μάσκ..

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας