Μενού Ροή
Η BP εξετάζει την πώληση μειοψηφικού μεριδίου στο βραχίονα υπεράκτιων αιολικών

Η BP εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει μερίδιο μειοψηφίαςστο βραχίονα υπεράκτιων αιολικών, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος που μίλησαν στο Reuters. 

Η εταιρεία έχει δεχθεί πίεση από τους μετόχους για τη στρατηγική της ενεργειακής μετάβασης, που ξεκίνησε το 2020, καθώς τα κέρδη από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μειώθηκαν, ενώ τα περιθώρια κέρδους από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αυξήθηκαν.

Η εισηγμένη στο Λονδίνο πετρελαϊκή εταιρεία έχει συνεργαστεί με την Bank of America (BAC.N) για να βρει συνεργάτες για την επιχείρηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι οποίες ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες επειδή η διαδικασία είναι ιδιωτική. Η BP επιθυμεί να μειώσει το μερίδιό της στις μεγάλες επενδύσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη αυτών των έργων, σύμφωνα με δύο από τις πηγές.

Ένας εκπρόσωπος της BP αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η BP παραμένει δεσμευμένη στην ανάπτυξη των μεγάλων της έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με μία από τις πηγές. Η εταιρεία έχει επίσης επενδύσει σε ηλιακή ενέργεια, βιοκαύσιμα και υδρογόνο χαμηλού άνθρακα τους τελευταίους μήνες.

Ο Auchincloss, που ανέλαβε τη θέση τον Ιανουάριο, έχει υποσχεθεί να αναθεωρήσει τα σχέδια της εταιρείας, εστιάζοντας στις επιχειρήσεις με υψηλότερα περιθώρια κέρδους, απομακρυνόμενος από τη στρατηγική του προκατόχου Bernard Looney για ταχεία επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το Reuters ανέφερε τον Ιούνιο, επικαλούμενο πηγές, ότι η εταιρεία σταμάτησε τις επενδύσεις σε νέα έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Τον περασμένο μήνα, η BP ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει την επιχείρησή της σε χερσαία αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε επίσης ότι η BP θα πουλήσει μερίδιο στην ηλιακή της κοινοπραξία Lightsource BP μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης εξαγορά της τους επόμενους μήνες.

Πηγές είπαν στο Reuters νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η BP έχει εγκαταλείψει τον βασικό της στόχο να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 25% μεταξύ 2019 και 2030, αν και παραμένει δεσμευμένη να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα σε καθαρό μηδέν έως το 2050.

Οι μετοχές της BP αυξήθηκαν κατά 1,15% την Πέμπτη.

Η BP δεν έχει αυτή τη στιγμή υπεράκτια αιολικά πάρκα σε λειτουργία. Ωστόσο, η υπεράκτια επιχείρησή της κατέχει μερίδια σε έργα στη Βρετανία, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία, με ένα χαρτοφυλάκιο έργων συνολικής ισχύος 9,6 γιγαβάτ μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Το ταχέως αναπτυσσόμενο υπεράκτιο αιολικό ενεργειακός τομέας έχει αντιμετωπίσει δύσκολα χρόνια, καθώς τα κόστη αυξήθηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων και προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, οδηγώντας πολλές εταιρείες να επανεξετάσουν τις επενδύσεις τους.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας