Μενού Ροή
Πλώρη για τον FTSE 25 έχει βάλει η Intrakat που συνεχίζει σε υψηλά 15 ετών

Έχοντας την πλέον εντυπωσιακή πορεία στο ελληνικό χρηματιστήριο τους τελευταίους μήνες, η μετοχή της εταιρείας Intrakat κλείνει διαρκώς σε νέα υψηλά περίπου 15 ετών, εν μέσω ανοδικής φρενίτιδας που δημιουργεί εκ νέου ανατροφοδοτούμενο που οδηγεί τον τίτλο σε νέα ρεκόρ. Χθες η μετοχή έκλεισε με νέα άνοδο 2,02% φτάνοντας στα 4,79 ευρώ, ενώ διακινήθηκε όγκος 248,5 χιλ. τεμαχίων μέσω 1,18 εκατ. ευρώ τζίρου.

Πλέον, η αποτίμηση του ομίλου έχει φτάσει στα 768,9 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα νεότερα χρονικά της αγοράς για μετοχή του Mid Cap, δηλαδή της λεγόμενης μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Πλέον, η αποτίμηση της Intrakat ξεπερνά την αποτίμηση πέντε εισηγμένων που ανήκουν στην… ελίτ του Χ.Α. και στον Large Cap, κάτι που σημαίνει πως σε μια από τις επόμενες αναδιαρθρώσεις δεικτών, ο όμιλος θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του, στις 25 κορυφαίες μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ξεπερνά τις Σαράντης (με αποτίμηση 548 εκατ. ευρώ), Quest Συμμετοχών (με αποτίμηση 589 εκατ. ευρώ), Autohellas (633 εκατ. ευρώ), ΕΥΔΑΠ (633,6 εκατ. ευρώ) και ElvalHalcor (761 εκατ. ευρώ).

Η μετοχή της Intakat έχει εκπληκτική πορεία το τελευταίο διάστημα, ενώ ξεκίνησε άριστα και το 2024. Το 2023 έκλεισε με ιλιγγιώδες ράλι +213%, καθώς ξεκίνησε το έτος από τα 1,46 ευρώ και το ολοκλήρωσε στα 4,57 ευρώ. Στην πρεμιέρα του 2024, δηλαδή στη συνεδρίαση της Τρίτης έκλεισε με άνοδο +2,74%, ενώ χθες ενισχύθηκε εκ νέου κατά 2,02%. Έκλεισε στα 4,79 ευρώ, επίπεδα που είχε να δει από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2009.

Επίσης αξιοσημείωτη ήταν η συμπεριφορά της μετοχής το μήνα Δεκέμβριο όπου σε 19 συνεδριάσεις έκλεισε μόνο σε μία πτωτικά, καταγράφοντας ράλι ανόδου 31,70%.

O όμιλος έχει αλλάξει πολλές πίστες την τελευταία διετία, εξαγοράστηκε από την ομάδα των εφοπλιστών, έκανε δύο αυξήσεις κεφαλαίου, θωρακίζεται κεφαλαιακά, ενώ προχώρησε και σε πολύ μεγάλες κινήσεις διεύρυνσης, επέκτασης και ανάπτυξης.

Εξαγόρασε τον Άκτωρα, ίσως την πιο εξειδικευμένη και με κορυφαίο παλμαρέ έργων στη χώρα, ανεβάζοντας πλέον το συνολικό ανεκτέλεστο στα 4,9 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα συνάπτει και συμφωνίες κορυφής με άλλους ομίλους, όπως η πρόσφατη με τη ΔΕΗ για την ανάπτυξη ΑΠΕ, η αξία των οποίων μπορεί να φτάσει στο 1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα στη Ρουμανία όπου ο όμιλος έχει ισχυρή παρουσία, και σύντομα ενδέχεται να ανακοινωθούν νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες, ίσως και εξαγορά.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας