Μενού Ροή
Telecom Italia
Ιταλία: Έγκριση για την πώληση της Telecom Italia στην KKR έναντι 22 δισ.

Η Ιταλία ενέκρινε την εμβληματική πώληση, έναντι 22 δισεκατομμυρίων ευρώ (23,9 δισ. δολαρίων) του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της Telecom Italia στην KKR & Co., μετά από διαδικασία θεώρησης της συμφωνίας περί ενός περιουσιακού στοιχείου που θεωρείται στρατηγικού ενδιαφέροντος για το ιταλικό κράτος.

Η κυβέρνηση με επικεφαλής την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα η οποία της επιτρέπει να μπλοκάρει ή να επιβάλλει ισχυρούς όρους σε συμφωνίες που αφορούν στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία, δεδομένου η KKR έχει αποδεχθεί αυτοβούλως όρους που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία του δικτύου, δήλωσε η εταιρεία με ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Αν και αναμενόταν ευρέως, η απόφαση είναι ένα σημαντικό βήμα προς την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας, η οποία αναμένεται να κλείσει μέχρι το καλοκαίρι, που θα έβλεπε το πρώην μονοπώλιο της τηλεφωνίας να παραχωρεί τον έλεγχο του πιο πολύτιμου περιουσιακού του στοιχείου. 

Σηματοδοτεί επίσης μια νίκη για τον διευθύνοντα σύμβουλο Pietro Labriola, αρχιτέκτονα του σχεδίου πώλησης. Η συναλλαγή είναι το επίκεντρο της προσπάθειάς του να περικόψει χρέος περίπου 30 δισεκατομμυρίων ευρώ του τηλεπικοινωνιακού παρόχου.

Η αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων KKR υπέβαλε πέρυσι δεσμευτική προσφορά που αποτιμούσε το δίκτυο σε περίπου 22 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κερδών, δήλωσαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα, με το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών να αναλαμβάνει ποσοστό έως και 20% στη μονάδα δικτύου προκειμένου να διατηρήσει την εποπτεία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας