Μενού Ροή
H Mytilineos διερευνά την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η Mytilineos επέλεξε τη Citi και τη Morgan Stanley διερευνώντας μια πιθανή εισαγωγή του στο London Stock Exchange εντός του έτους, όπως μεταδίδει το βρετανικό μέσο Sky News.

Ο ελληνικός όμιλος ενέργειας και μετάλλων επέλεξε δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street για να τον προετοιμάσει για μια εισαγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα μπορούσε να τον ωθήσει στον δείκτη blue-chip μετοχών του Λονδίνου.

 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το βρετανικό μέσο, η εταιρεία, εξετάζει το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της κύριας διαπραγμάτευσής της στο Λονδίνο, κάτι που θα μπορούσε να την οδηγήσει σε ένταξη στο δείκτη FTSE 100.

Ωστόσο παράλληλα σκοπεύει να διατηρήσει την διαπραγμάτευσή της στην Ελλάδα ακόμη και μετά την ένταξή της στο Λονδίνο.

Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 6.500 υπαλλήλους παγκοσμίως ενώ έχει παρουσία σε πάνω από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Χιλή. Η Mytilineos είναι παρούσα στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από δέκα χρόνια κατασκευάζοντας έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δικτύου και αποθήκευσης.

Εάν η εταιρεία προχωρήσει με τη διαπραγμάτευση της στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα προσφέρει μια ώθηση στο LSE σε μια στιγμή που τίθενται ερωτήματα αναζήτησης σχετικά με το μέλλον του ως προορισμός για διεθνείς εταιρείες υψηλής ανάπτυξης.

Η Mytilineos αρνήθηκε να σχολιάσει σε αίτημα του Sky News.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας