Μενού Ροή
mytilineos
Bloomberg:Το α’ τρίμηνο του 2025 η εισαγωγή της Metlen στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η Metlen Energy & Metals σκοπεύει να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το πρώτο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδίδει το Bloomberg. δυνητικά επιταχύνοντας το χρονοδιάγραμμα.

Η εισηγμένη σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή στο Λονδίνο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, είπε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, δήλωσαν οι ίδιες πηγές. Η Metlen αρνήθηκε να σχολιάσει το πιθανό χρονοδιάγραμμα.

Η κίνηση της Metlen, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 5,3 δισ. δολαρίων, θα μπορούσε να συμβάλει στην αναβίωση της θέσης του Λονδίνου ως παγκόσμιου προορισμού για την εισαγωγή μετοχών, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ισχυροί όμιλοι μετακινήθηκαν στη Νέα Υόρκη, σχολιάζει το πρακτορείο. Η Βρετανία έθεσε σε εφαρμογή νέους κανόνες τον περασμένο μήνα που επιτρέπουν σε εκδότες που δεν έχουν συσταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν αναγνωρισμένη εισαγωγή στο εξωτερικό να επιδιώξουν μια δεύτερη εισαγωγή στην πόλη σε μια ειδική κατηγορία.

Η Metlen είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα με ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας άνω των 11,9 γιγαβάτ. Επίσης, εμπορεύεται και προμηθεύει φυσικό αέριο, ενώ λειτουργεί τη μοναδική καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής βωξίτη, αλουμίνας και πρωτογενούς αλουμινίου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Metlen τον Απρίλιο δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, μέσα στους επόμενους 12 έως 18 μήνες, δεδομένης της «ολοένα και διαφοροποιημένης γεωγραφικής παρουσίας της». Η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου είναι εισηγμένη από το 1995. Η Citigroup και η Morgan Stanley είναι οι οικονομικοί σύμβουλοι της στρατηγικής αναθεώρησης της Metlen.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος, είναι επίσης πρόεδρος της Eurometaux, της ευρωπαϊκής ένωσης μη σιδηρούχων μετάλλων. Οι μέτοχοι τον Ιούνιο ενέκριναν την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας σε Metlen από Μυτιληναίος για να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις δραστηριότητές της ενόψει μιας πιθανής εισαγωγής στο εξωτερικό.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας