Μενού Ροή
Οι ..μετατοπίσεις της Μυτιληναίος, ο όμιλος Κοπελούζου και τα ρούβλια

---Αν κάτι είναι σαφές αυτή την περίοδο, είναι ότι εκτός των γεωπολιτικών μετατοπίσεων, παρατηρούνται και ..εταιρικές μετατοπίσεις. Ποιος να το έλεγε πριν από μερικά χρόνια ότι ο όμιλος Κοπελούζου, θα ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην σημερινή φιέστα των φιλοαμερικανικών δυνάμεων της περιοχής με τα εγκαίνια του FSRU της Αλεξανδρούπολης.

---Το δημοσίευμα του Bloomberg της περασμένης εβδομάδας ότι μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που θα συνδράμουν την Βουλγαρία με φυσικό αέριο περιλαμβάνεται και η μεγάλη ελληνική εταιρεία Μυτιληναίος, μόνο τυχαίο δεν ήταν. Δείχνει τον ρόλο που αποκτά στην περιοχή ως συνεργάτης της Gazprom. O όμιλος Μυτιληναίου, φαίνεται για την ώρα να μετατοπίζει το κέντρο βάρους του ..ανατολικότερα.

---Παρεμπιπτόντως, εκείνες οι πληροφορίες που είχε η στήλη την προηγούμενη εβδομάδα για τις πληρωμές προς τους Ρώσους, έγιναν πιο έντονες την τρέχουσα. Κάνουν λόγο, ότι η εταιρεία με τους δυο λογαριασμούς, έναν σε ευρώ και έναν σε ρούβλια, όπως ζητούν οι Ρώσοι, είναι η Μυτιληναίος.


---Μάλιστα, πληροφορίες πάνε το θέμα ένα βήμα πιο κάτω, καθώς θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανό η Μυτιληναίος, να περιλαμβάνεται στην λίστα των ευρωπαικών εταιρειών που έχουν πραγματοποιήσει ήδη την πρώτη πληρωμή στην Gazprombank με τον μηχανισμό που προτείνουν οι Ρώσοι.

---Το θέμα φέρεται να γνωστοποιήθηκε στην πρωινή σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής στην ΡΑΕ. Σε κάθε περίπτωση η κίνηση της Μυτιληναίος, ήρθε να καλύψει το κενό οδηγιών που υπήρχε από την Ευρωπαική Ένωση. Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προχωρήσει σύμφωνα με τον ευρωπαικό τύπο η γερμανική Uniper και η Ιταλική Eni.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας