Μενού Ροή
Ahmed-Al-Awadi
Masdar: "Βλέπουμε την Tέρνα Ενεργειακή ως εφαλτήριο για επενδύσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη"

«Βλέπουμε την Τέρνα Ενεργειακή ως πλατφόρμα για την επένδυση της Masdar στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν», ανέφερε ο διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Masdar, Ahmed Al Awadi, σε συνέντευξή του στο balkanenergynews.com.

Η Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει μεγάλο ρόλο στις φιλοδοξίες της Masdar, σύμφωνα με  τον Al Awadi καθώς η εταιρεία έχει θέσει τους παγκόσμιους στόχους δυναμικότητας για το 2030 στα 100 GW σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ένα εκατομμύριο τόνους πράσινου υδρογόνου ετησίως.

Πέρα από το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, η Masdar πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της και το πρώτο της έργο αντλησιοταμίευσης, στην Αμφιλοχία.  Θα είναι ο πρώτος υδροηλεκτρικός σταθμός αντλίας αποθήκευσης της Masdar. Η Masdar υπέγραψε επίσης μια συμφωνία τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για έργα αποθήκευσης υδροηλεκτρικής αντλίας στο Ουζμπεκιστάν.

«Στο τέλος της ημέρας, η αντλούμενη αποθήκευση παίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενσωμάτωσής τους στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, διασφαλίζοντας τη σταθερότητα και την εξισορρόπηση του δικτύου. Η Masdar θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το έργο της Αμφιλοχίας για να εξερευνήσει έργα στην περιοχή», δήλωσε ο Al Awadi.

Εκτός από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, η εταιρεία επεσήμανε ότι προχωρά στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας συνεργασίας με τη ρουμανική Hidroelectrica.

Οι ΑΠΕ στη Σερβία

Ο Ahmed Al Awadi  βρέθηκε στη Σερβία, για την τελετή υπογραφής της συμφωνίας για το Čibuk 2, ενός αιολικού έργου ισχύος 154 MW. Η Masdar είναι ένας από τους πρωτοπόρους στην αιολική ενέργεια στα Δυτικά Βαλκάνια με την αιολική εγκατάσταση Čibuk 1 των 158 MW, τη μεγαλύτερη στη Σερβία, και το αιολικό πάρκο Krnovo 72 MW στο Μαυροβούνιο.

«Τέτοιες επενδύσεις προσθέτουν αξία στη συνολική οικονομία, και όχι μόνο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», είπε ο Al Awadi στη συνέντευξη, τονίζοντας ότι η Σερβία είναι το σημείο εισόδου της Masdar στα Βαλκάνια και παραμένει στρατηγική αγορά.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας