Μενού Ροή
Ποια είναι η Messaritis Ανανεώσιμες που «χτίζει» φωτοβολταϊκά πάρκα

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Μια από τις πλέον εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προσφέροντας καθετοποιημένες υπηρεσίες αδειοδότησης, κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων είναι η Messaritis Ανανεώσιμες.

Δεν είναι τυχαίο ότι διαθέτει ένα ισχυρό πελατολόγιο έχοντας υλοποιήσει projects στο χώρο των ΑΠΕ για ομίλους όπως Ελληνικά Πετρέλαια, Κοπελούζος Group, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ENEL, Ελλάκτωρ, Ρόκας Renewables, Trina Solar, Jasper Energy Renewable κ.α.

Το ξεκίνημα

Η εταιρεία έχει μακρά ιστορία στο χώρο της ενέργειας καθώς το νήμα ξεκινά από το μακρινό 1950, όμως στις Ανανεώσιμες Πηγές δραστηριοποιείται από το 2007. Παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που δέχτηκε ο κλάδος έως το 2014, όπου πολλές εταιρείες έκλεισαν, η Messaritis Ανανεώσιμες άντεξε και πλέον συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου.

Δραστηριοποιείται στην κατασκευή (EPC) και συντήρηση (O&M) Φ/Β σταθμών, εξυπηρετώντας έργα στους περισσότερους νομούς της ελληνικής επικράτειας.

Αρχικά ξεκίνησε τις δραστηριότητές της επενδύοντας σε ιδιόκτητους φ/β σταθμούς. Στη συνέχεια ανέλαβε την κατασκευή έργων για άλλους επενδυτές και θεσμικούς φορείς, συνεχίζοντας την αδιάλειπτη παρουσία της μέχρι σήμερα στον τομέα της ενέργειας.

Τριψήφιο αριθμό έργων

Έχει αδειοδοτήσει, μελετήσει και κατασκευάσει μέχρι σήμερα πάνω από 100 έργα, καθώς επίσης παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης σε περισσότερους από 200 Φ/Β σταθμούς και σε πάνω από 25 νομούς πανελλαδικά.

Πολλά από αυτά τα έργα ανήκουν σε θεσμικούς επενδυτές, με την εταιρεία να έχει αξιολογηθεί και να έχει «ζυγιστεί» σύμφωνα με τα αυστηρότερα κριτήρια αυτού του χώρου. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αποκτήσει πιστοποίηση ISO9001:2015 με αναφορά στο πρότυπο IEC62446:2016, για την ποιότητα, το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση Φ/Β σταθμών.

Ολοκληρωμένο «πλέγμα» υπηρεσιών

Η Messaritis Ανανεώσιμες προσφέρει ένα ολοκληρωμένο κύκλο υπηρεσιών που περιλαμβάνει:

  • την ανάπτυξη νέων αδειών (Development) φωτοβολταϊκών πάρκων,
  • τη μελέτη, προμήθεια εξοπλισμού και την κατασκευή Φ/Β σταθμών (EPC)
  • τη λειτουργία και συντήρηση (Ο&Μ)

Παράλληλα, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο με τοπικά Hubs που δίνει τη δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες After Sales Support σε όλα τα έργα που έχει υλοποιήσει πανελλαδικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Messaritis έχει συνεργαστεί με όλες τις συστημικές τράπεζες έχοντας περάσει από τους αυστηρότερους ελέγχους, με αποτέλεσμα να διασφαλίζει στους επενδυτές μια άριστη τριμερή συνεργασία.

Τα τελευταία έργα

Τα τελευταία projects που ανέλαβε πρόσφατα η Messaritis Ανανεώσιμες είναι η σύμβαση κατασκευής έξι νέων φωτοβολταϊκών έργων, συνολικής ισχύος 3MW. Τα εν λόγω έργα βρίσκονται στη Θεσσαλία και την Εύβοια. Αναλυτικότερα:

-"ΛΑΚΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ" Φ/Β σταθμός 500kW στη Χαλκίδα

-"ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ Μ.ΕΠΕ" Φ/Β σταθμός 500kW στη Χαλκίδα

-"ΜΥΡΤΩ ΜΠΑΛΑΝΤΑΝΗ Μ.ΙΚΕ" Φ/Β σταθμός 500kW στη Χαλκίδα

-"ΠΑΠΠΑΣ ΜΑΡΙΟΣ" Φ/Β σταθμός 500kW στη Χαλκίδα

-"ΣΟΛΑΡ ΡΕΣ X ΙΚΕ" Φ/Β σταθμός 500kW στα Τρίκαλα

-"SΟLΙS CΑΡΙΤΑL Μ.ΙΚΕ" Φ/Β σταθμός 500kW στους Σοφάδες Καρδίτσας

Τα έργα αυτά προέρχονται τόσο από υφιστάμενους πελάτες όσο και από καινούριους.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας