Μενού Ροή
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε το ναι στην εξαγορά της Enel Green Power Hellas από τη Macquarie

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ, την απόκτηση του κοινού ελέγχου της Enel Green Power Hellas SA, με έδρα στην Ελλάδα, από τη Macquarie GIG Renewable Energy Fund 2 SCSp, με έδρα στο Λουξεμβούργο, και την Enel Green Power S.p.A., με έδρα στην Ιταλία.

Η συναλλαγή αφορά κυρίως την ανάπτυξη περιουσιακών στοιχείων και την παραγωγή και επακόλουθη πώληση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, γνωστοποιεί η σχετική ανακοίνωση.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συγκέντρωση δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένης της περιορισμένης συνδυασμένης θέσης των εταιρειών στην αγορά που θα προκύψει από την προτεινόμενη συναλλαγή. Η συναλλαγή εξετάστηκε στο πλαίσιο της απλουστευμένης διαδικασίας ελέγχου των συγκεντρώσεων.

Yπενθυμίζεται ότι η εταιρεία πέρασε στον έλεγχο του αυστραλιανού fund στις αρχές του καλοκαιριού μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Enel Green Power και η Macquarie Asset Management πρόκειται να συνάψουν μια συμφωνία μετόχων η οποία θα προβλέπει τον από κοινού έλεγχο της EGPH. Σκοπός η συν-διαχείριση των εν λειτουργία σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας και παράλληλα η συνέχιση της ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου νέων έργων της, αυξάνοντας περαιτέρω την εγκατεστημένη ισχύ της.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας