Μενού Ροή
exarchou intrakat
Η Intrakat μπαίνει στους δείκτες και προσελκύει νέους επενδυτές

To δεύτερο ισχυρότερο τζίρο σε όλη την αγορά, πίσω από αυτόν του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος έκανε χθες η μετοχή της Intrakat, καθώς εν μέσω πολλαπλών πακέτων προς το φινάλε της συνεδρίασης, άλλαξε χέρια το 2,7% των μετοχών της εισηγμένης, ενώ αγοραστές φέρονται να είναι ισχυρά funds που έχουν ήδη παρουσία στη χώρα μας.

Θυμίζουμε πως η μετοχή της Intrakat, μαζί με αυτήν της Intralot, εισάγονται στο δείκτη MSCI Small Cap στα τέλη Φεβρουαρίου, κάτι που έφερε χθες σημαντικές εισροές στους δύο τίτλους, που ανέβασαν κατακόρυφα όγκους και τζίρους.

Στη μετοχή της Intrakat έγιναν συνολικά εννέα πακέτα, που σύμφωνα με πληροφορίες πέρασαν μέσω της HSBC.

Όλα τα πακέτα έγιναν στα 4,35 ευρώ, ήτοι με σημαντικό discount άνω του 10% της τιμής κλεισίματος που ήταν στα 4,86 ευρώ (+0,41%). Η Intrakat έκανε το δεύτερο μεγαλύτερο τζίρο της αγοράς με 21,26 εκατ. ευρώ, ενώ διακίνησε όγκο 4,83 εκατ. τεμάχια μέσω 920 πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία ισχυρά funds που έχουν ήδη παρουσία στην Ελλάδα αγόρασαν τις μετοχές με φόντο τις νέες εξελίξεις και την ευρύτερη αναβάθμιση που διέπει τον όμιλο, επιχειρηματικά και χρηματιστηριακά. Παράλληλα, με αποτιμηση 780 εκατ. ευρώ, η Intrakat είναι στην πρώτη θέση του Mid Cap άρα και η πρώτη υποψήφια να περάσει στην ελίτ του Χ.Α. και να εισαχθεί στο δείκτη FTSE 25, στην επόμενη αναθεώρηση.

Η Intrakat είναι ο πιο δυναμικά ανερχόμενος όμιλος κατασκευών, υποδομών και ενέργειας της χώρας, ενώ φαίνεται πως στα σκαριά υπάρχουν σημαντικές νέες κινήσεις και συμφωνίες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Ρουμανία όπου είναι μια αγορά που η διοίκηση Εξάρχου, γνωρίζει καλά.

O όμιλος έχει αλλάξει πολλές πίστες την τελευταία διετία, εξαγοράστηκε από την ομάδα των εφοπλιστών, έκανε δύο αυξήσεις κεφαλαίου, θωρακίζεται κεφαλαιακά, ενώ προχώρησε και σε πολύ μεγάλες κινήσεις διεύρυνσης, επέκτασης και ανάπτυξης.

Εξαγόρασε τον Άκτωρα, ίσως την πιο εξειδικευμένη και με κορυφαίο παλμαρέ έργων στη χώρα, ανεβάζοντας πλέον το συνολικό ανεκτέλεστο στα 4,9 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα συνάπτει και συμφωνίες κορυφής με άλλους ομίλους, όπως η πρόσφατη με τη ΔΕΗ για την ανάπτυξη ΑΠΕ, η αξία των οποίων μπορεί να φτάσει στο 1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα στη Ρουμανία όπου ο όμιλος έχει ισχυρή παρουσία, και σύντομα ενδέχεται να ανακοινωθούν νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες, ίσως και εξαγορά.

Μετά την εξαγορά της Άκτωρ, η Intrakat διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 370 έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε τομείς όπως κατασκευές, υποδομές, ενέργεια, ΣΔΙΤ, παραχωρήσεις, περιβάλλον, τουρισμός, real estate κ.α.

Όπως ανέφερε προ ημερών ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αλέξανδρος Εξάρχου κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, «πριν από ενάμιση χρόνο, είχα ερωτηθεί στη Γενική Συνέλευση ποιο είναι το όραμα μας για την Intrakat. Είχα απαντήσει ότι σε τρία χρόνια θέλουμε να γίνουμε η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα. Τελικά, το πετύχαμε σε 1,5 χρόνο. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ η πέμπτη εταιρεία της 7ης τάξης να γίνει η δεύτερη στην αγορά, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε ο κ. Εξάρχου.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι μέτοχοι της Intrakat ήρθαν για να μείνουν και να ολοκληρώσουν το όραμά τους για τη δημιουργία της ισχυρότερης, της μεγαλύτερης και της υγιέστερης τεχνικής εταιρείας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι ο δανεισμός της εταιρείας είναι εξαιρετικά χαμηλός και αυτό της επιτρέπει να υλοποιεί το ανεκτέλεστό της και να επιδιώξει την ισχυρή ανάπτυξή της στον κατασκευαστικό κλάδο, χωρίς χρηματοοικονομικά βάρη, κάτι που δεν αποτελεί τον κανόνα στην αγορά.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας